Ester Pavlů na Grand Jour de Champagne 2015: To nejlepší šampaňské a luxusní tóny

  • Ester Pavlů na Grand Jour de Champagne 2015: To nejlepší šampaňské a luxusní tóny

Mezzosopranistka Ester Pavlů byla 5. listopadu 2015 ozdobou zahájení velkolepého festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2015, který se koná ve spolupráci s Francouzským velvyslanectvím v Praze. Během večera s názvem Champagne Banket Bernard Bach, předvedla francouzské árie (např. Carmen) a duety z Mozartových oper spolu s barytonistou Vratislavem Křížem, a to za klavírního doprovodu Ladislavy Vondráčkové.

Ester Pavlů s klavíristkou Ladislavou Vondráčkovou

Ester Pavlů s klavíristkou Ladislavou Vondráčkovou

Devátý ročník tohoto unikátního festivalu probíhá během 4. až 7. listopadu: tradiční pražské Champagne Exhibition – poprvé se koná v noblesních prostorách skvostného barokního Buquoyského paláce, sídle francouzského velvyslanectví.

Svou účast na festivalu letos potvrdilo také mnoho nových champagne domů, mezi něž patří mj. Roger Barnier, Deutz, Brugnon, Guy Charbaut nebo Vollereaux.  Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční hosté přehlídky, jako je Mailly Grand Cru, Salon/Delamotte, Fleury, Taittinger, Louis Roederer, deVenoge a mnoho dalších vyhlášených domů.

Grand Jour de Champagne 2015 v číslech

Letošní, již IX. ročník přichází se zajímavými čísly. Organizátoři předpokládají, že počet návštěvníků hravě překročí 10.000, počet otevřených lahví dokonce 20.000 ks!

Michelinští mágové potěší Prahu i Brno

Vrcholem této společenské události jsou galabankety. „V Praze se přípravy slavnostního menu ujme držitel dvou michelinských hvězd Bernard Bach a letos nebude michelinská hvězda odepřena ani Brnu. O skvělý gastronomický zážitek se zde v hotelu Best Western Premier Hotel International Brno postará nejmladší laureát tohoto ocenění, Michaël Nizzero, který pracoval mj. ve Velké Británii, Dubaji, nebo v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay v oblasti Champagne,“ říká Mariana Pohlová, PR manager festivalu.

Aktuální informace k letošnímu festivalu Grand Jour de Champagne naleznete na www.champagne-grandjour.cz,

Další zajímavosti:

https://www.motlova.cz/1631/mezzosopranistka-ester-pavlu-haji-ceske-barvy-na-prehlidce-italske-opery-v-rudolfinu/

Rubriky