Vyrazte za uměním v doprovodu Ivo Kahánka, Jitky Hosprové a Ludmily Peterkové

  • Vyrazte za uměním v doprovodu Ivo Kahánka, Jitky Hosprové a Ludmily Peterkové

V rámci 4. ročníku festivalu Hudební procházky uměním v Museu Kampa se koná další koncert, který zavede posluchače do světa múz hudebních i výtvarných.

Koncert se uskuteční 31. 5. 2016, tentokrát zcela výjimečně od 19.30 hodin přímo v Museu Kampa, U Sovových mlýnů 2, Praha 1.

Na květnovém koncertu si budete moci vyslechnout nevšední nástrojové obsazení, ve kterém se propojují 3 světy – svět smyčců, dechů a klavíru. Hosty Jitky Hosprové budou česká klarinetová královna Ludmila Peterková a přední český klavírista Ivo Kahánek. Společně zahrají skladby od W. A. Mozarta, R. Clarka, M. Bruche, M. Kabeláče a J. Françaixe.

V rámci koncertu si budete moci prohlédnout výstavu děl Karla Malicha, se kterou vás opět blíže seznámí její kurátor.

Vstupenky na koncert můžete zakoupit v prodejní síti společnosti Ticketpro popř. Via Musica a v den koncertu v místě jeho konání.

Letošní ročník Hudebních procházek uměním v Museu Kampa navazuje na loňský, kdy se festival po dvou velmi úspěšných ročnících poprvé rozšířil z Plzeňska i do Prahy.

Posláním festivalu je hledání společných cest mezi hudbou, výtvarným uměním a historií. Klasickou hudební produkci v Museu Kampa obohacuje o netradiční procházku uměním, při které se návštěvníci koncertu zábavnou formou seznámí s aktuální výstavou, která probíhá v Museu Kampa. Ústředním tématem jednotlivých koncertů je výtvarné dílo vybrané z aktuálně probíhající výstavy.  V souvislosti s vybraným obrazem je zvolena hudba a kurátor výstavy krátce obraz představí. Protagonisty všech koncertů jsou violistka Jitka Hosprová a její hudební hosté.

Koncepce jednotlivých procházek vzniká ve spolupráci s JUDr. Jiřím Pospíšilem, členem správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových a patronem Procházek uměním Plzeňskem, a Mgr. Janem Smetanou, ředitelem Nadace Jana a Medy Mládkových.

Více o festivalu zde: prochazkyumenim.cz

Pro info o Ivo Kahánkovi více zde: ivokahanek.cz

Rubriky