Tenorista Aleš Briscein předvede svou parádní roli v prestižní Semperoper v Drážďanech

  • Tenorista Aleš Briscein  předvede svou parádní roli v prestižní Semperoper v Drážďanech

Aleš Briscein se 31. května a 4. června představí v produkci Korngoldovy opery Die tote Stadt v Semperově opeře v Drážďanech.

Český tenorista, mimo jiné držitel rakouské prestižní divadelní ceny Musikteaterpreis za rok 2018, je na německých scénách velmi oblíben, pravidelně vystupuje především v Berlíně, Mnichově a Frankfurtu. Hlavní roli Paula Korngoldovy opery Die tote Stadt nedávno ztvárnil i v berlínské Komische Oper v režii hvězdného Roberta Carsena a během premiéry dokonce v celosvětovém přenosu platformy operavision.eu.

Korngoldova opera Mrtvé město – Die tote Stadt je spíše raritně prováděným dílem, přitom v meziválečném období patřila tato opera Ericha Wolfganga Korngolda skladatele k nejoblíbenějším operním titulům meziválečného období. Korngold ji složil v pouhých 23 letech.

Volba Drážďanské opery pro záskok v roli Paula v osobě Aleše Brisceina svědčí jeho mezinárodním renomé. Dokladem je i statistika odborného portálu bachtrack.com, podle které patří mezi neobsazovanější operních pěvce na světě.

Cast Change In Semperoper Dresden’s “Die Tote Stadt.”

Více o produkci najdete zde:

https://www.semperoper.de/spielplan/stuecke/stid/tote-stadt/61061.html

 

https://www.semperoper.de/ensemble/personen/peid/ales-briscein/6099.html

 

Rubriky