Sopranistka Olga Jelínková se představí ve Vídni, Berlíně nebo Lipsku

Olga Jelínková zahájí operní sezonu 2019/2020 ve vídeňské Volksoper, dále ji čeká i Komische Oper Berlin nebo Opera Lipsko.

  • Sopranistka Olga Jelínková se představí ve Vídni, Berlíně nebo Lipsku

Olga Jelínková zahájí operní sezonu 2019/2020 ve vídeňské Volksoper, dále ji čeká i Komische Oper Berlin nebo Opera Lipsko. Zároveň v těchto dnech uzavírá stávající sezonu v Saarbrückenu hlavní ženskou rolí v Goundově opeře Faust.

Česká sopranistka Olga Jelínková sklízí na zahraničních operních scénách jeden úspěch za druhým. Poté, co získala stálé angažmá v opeře v německém Saarbrückenu, získává stále více nabídek i z jiných evropských operních scén. Hned v září 2019 ji čeká série představení Mozartovy Kouzelné flétny ve vídeňské Volksoper v roli Královny noci. Tuto roli  Olga zvládá s takovým přehledem, že ji v dosavadní kariéře ztvární ve Vídni už ve své čtrnácté produkci a následovat bude 30.11. produkce patnáctá, a to v berlínské Komische Oper.

Kromě hostování v Mannheimu a Chemnitz dále přibyla i nabídka z Opery v Lipsku, se kterou bude hostovat 17. a 18. 7. 2020 na vysoce sledovaném operním festivalu Turn und Taxis Schlossfestpiele.

O sopranistku s výjimečnými pěveckými i hereckými schopnostmi se v poslední době perou operní intendanti zejména pro role osudových vášnivých žen, jako je Violetta Valéry z Verdiho La traviaty, nebo Elvira z opery Ernani téhož autora, Donizettiho Lucia di Lammermoor, nově i Gounodova Markétka ve Faustovi a dále mnoho Mozartových hrdinek  – v příští sezoně takřka časově současně s debutem ve Volksoper ztvární Hraběnku v saarbrückenské Figarově svatbě, která bude mít v Saarbrückenu premiéru 8. září.

České publikum ji i v následující sezoně může spatřit v roli Královny noci v pražském Stavovském divadle.

Olga Jelínková: Verdi – La Traviata „È strano…Sempre libera“

 

Soprano Olga Jelínková as Marguerite and her suicide jump in Gounod‘ s Faust:

Rubriky